Paasdecoraties van papier maché

Upcycle je plastic paaseieren van vorig jaar!

decoupage paaseierenVier de lente! Zin om creatief aan de slag te gaan? Upcycle je plastic paaseieren van vorig jaar door er heel eenvoudig mooi decoratief papier overheen te plakken, zoals bijv. Decopatch papier. Decopatch is een dun soort vloeipapier, verkrijgbaar in honderden dessins.

Om Decopatch papier aan te brengen, scheur je het in kleine stukjes en gebruik je decoupage lijm. Breng een laagje lijm aan op het ei, plak

je papier erop en smeer er nogmaals een laagje lijm over. Plak de verschillende stukjes papier zo op het ei dat ze elkaar iets overlappen.

Een leuk werkje met een kleurig en vrolijk resultaat.

papier maché paaseieren

Maak je eigen eierdopjes van papier maché

Persoonlijker en feestelijker kun je de paastafel niet aankleden: maak je eigen eierdopjes. Heel eenvoudig.

Stap 1: knip wc-rolletjes in een aantal kleinere rolletjes. Je kunt het rolletje iets af laten lopen door er een knipje in te maken, de twee delen iets te laten overlappen en vast te plakken.
Wil je een eierdopje maken zoals op de foto rechtsonder, plak dan twee van deze dopjes met tape op elkaar.

Stap 2: beplak de rolletjes met allerlei papier. Je kunt dat met knutsellijm doen, maar het voordeel van behangplaksel / papier maché is dat het geen zichtbare lijmsporen achterlaat. Het hoeft dus niet netjes te gebeuren. Je kunt het papier volledig in de plaksel dopen. En het behangplaksel verstevigt het eierdopje ook nog eens.

Je kunt de vorm ook met stukjes krantenpapier beplakken en na het drogen het eierdopje schilderen.

papier maché eierdopjes

Kant en klare paasvormen

 

Deze kant en klare paasdecoraties hoef je alleen nog maar te versieren!

Paasdecoraties van papier maché

Er zijn nog veel meer leuke paasdecoraties die je kunt maken van papier maché. Silly paper heeft er een aantal voor je geselecteerd op Pinterest:

Volg het bord Paper mache Easter – celebrate spring! van Silly paper – paper mache op Pinterest.